slaapproblemen Harderwijk bitje 650
Philip  Broers
Philip Broers 1974
Kaakchirurg
In dienst sinds: 2011

Aandachtsgebieden:

tandheelkunde, geneeskunde

Als kind liep Philip soms met de patiëntenrondes van zijn vader mee, hij was chirurg in ziekenhuis Bernhoven in Veghel. “Het was al snel duidelijk dat ik ook chirurg wilde worden. Het liep anders. Mijn broer ging tandheelkunde studeren. Ik werd hierdoor geboeid, veranderde mijn plannen en koos voor tandheelkunde. Eenmaal afgestudeerd merkte ik dat ik toch meer wilde en koos ik voor kaakchirurgie: een mooie kruising tussen chirurgie en tandheelkunde.

Nadat ik mijn opleiding had afgerond, heb ik in een groot aantal ziekenhuizen waargenomen. In het Meander Medisch Centrum in Amersfoort leerde ik kaakchirurgen van St Jansdal kennen die voor beide ziekenhuizen werkten. Hun manier van werken sprak me aan. Het leek me afwisselend om voor beide ziekenhuizen te gaan werken.

 

Sinds begin 2011 ben ik als kaakchirurg werkzaam in St Jansdal. Nu ik voor beide ziekenhuizen werkzaam ben merk ik dat je in de praktijk tussen de wal en het schip valt en dat het soms lastig is om je aandacht te verdelen. Zeker omdat we ook nog in Dronten per tourbeurt spreekuur draaien.

Ik heb drie aandachtsgebieden: orthognathische chirurgie, implantologie en speekselklierchirurgie. Allemaal ontzettend leuk om te doen. Naast het bieden van een zo’n goed mogelijke behandeling, is het mijn grootste uitdaging om mijn patiënten zoveel mogelijk af te leiden. Dat probeer ik door de sfeer tijdens een vervelende behandeling zo luchtig mogelijk te houden.”

 

Meer informatie over kaakchirurgie.