slaapproblemen Harderwijk bitje 650
Carla  Robben
Carla Robben 1964
Kaakchirurg
In dienst sinds: 2011

Aandachtsgebied:

Kaakchirurgie algemeen

Carla's  interesse voor tandheelkunde ontstond toen ze op 14-jarige leeftijd na een valpartij zelf in de stoel bij de kaakchirurg belandde. Die gebeurtenis maakte zoveel indruk op haar , dat ze een paar jaar later besloot om tandheelkunde te gaan studeren. Sinds 2011 werkt zij op de poli MKA (Mond- Kaak en Aangezichtschirurgie)

 

Carla groeide op in België en deed de studie Tandheelkunde aan de Universiteit van Leuven. Na tandheelkunde deed ze ook nog  een zevenjarige studie geneeskunde.  Daarna startte zij de opleiding tot kaakchirurg, want de opleiding vereist een dubbele vooropleiding. Het laatste jaar van haar opleiding deed zij in het Rijnstateziekenhuis in Arnhem. Zo belandde ze in Nederland. Na haar opleiding werkte ze negen jaar gewerkt als kaakchirurg in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. Vervolgens woonde zij met haar gezin gedurende twee jaar in Chicago en werkte daar in het University Hospital. In 2011 begon zij in het St Jansdal.

 

“Het mooie aan dit werk is dat het echt een ‘doe–vak’ is. Het praktische is in ons vak heel belangrijk. Maar ook medische kennis is echt vereist. De combinatie met de medische kennis maakt het heel interessant. Het leukste onderdeel van mijn werk vind ik het vrij leggen van hoektanden, het plaatsen van botankers of het verplaatsen van de onderkaak. Maar ook het plaatsen van een  implantaat in de kaak, nadat eerder een kies of tand is verwijderd is vind ik boeiend. Vaak moet daarvoor de kaak eerst worden verbreed door middel van eigen bot, geoogst elders in de onder-of bovenkaak. Kaakchirurgie is een prachtig en praktisch vak. De meeste patiënten zijn helaas erg angstig. Ik vind het een uitdaging die angst zoveel mogelijk te reduceren. Ik probeer iedere patiënt op zijn of haar gemak te stellen, door even een praatje te maken. De meeste voldoening heb ik als een behandeling goed gelukt is en een patiënt achteraf zegt: Wat viel dat eigenlijk mee!”

 

Meer informatie over kaakchirurgie.