Osas consulent Slaapwaak-centrum Harderwijk Slaapwaak-centrum25

OSAS-consulenten

Patiënten komen in ons ziekenhuis met diverse klachten die eventueel teruggevoerd kunnen worden naar een obstructief slaapapneusyndroom (OSAS). De OSAS-consulent beoordeelt de slaaponderzoeken die deze patiënten moeten ondergaan en begeleidt hen gedurende een eventuele behandeling hiervoor. Om deze begeleiding zo optimaal mogelijk te laten verlopen werkt ze hiervoor intensief samen met de longartsen.

Cobie  Dekker
Cobie Dekker
OSAS-consulent

"Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik gaan werken als medisch assistent op de poli longgeneeskunde. Hier is de interesse ontstaan voor het slaapapneusyndroom. Als OSAS-consulent is het belangrijk om te beseffen dat na het stellen van de diagnose een heel nieuwe fase voor de patiënt begint, waarbij het aan begeleiding niet mag ontbreken. Veel patiënten krijgen een CPAP apparaat. De omgang en de acceptatie van dit apparaat is een boeiend onderdeel van mijn werk. Bij het begeleiden van de patiënt vind ik het oplossen van problemen die ze ondervinden een uitdaging. Mijn streven is altijd om voor de patiënt een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Vooral de veelzijdigheid van het ziektebeeld blijft mij boeien."

 

Ria  Leijendekker
Ria Leijendekker
OSAS-consulent
In dienst sinds: 2000

"Tijdens mijn werk als longfunctieanalist in het St Jansdal is mijn belangstelling naar alles betreffende het slaapapneusyndroom gewekt. Dit had tot gevolg dat we in 2009 een OSAS-poli zijn gestart. Sinds december 2010 ben ik daar fulltime als OSAS-consulent aan de slag gegaan. Het leuke aan mijn werk is dat ik mensen tijdens de behandeling zo goed zie opknappen. Daarnaast kun je door als OSAS-consulent de patiënt een luisterend oor te bieden, proberen de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Ten slotte vind ik het erg leuk om mee te werken aan de verdere uitbreiding van ons Slaap-/waakcentrum."

Jacqueline  Pruim
Jacqueline Pruim
Osas-consulente

In 1993 heb ik in dit ziekenhuis mijn diploma tot verpleegkundige gehaald. Daarna heb ik met name op Kort Verblijf en op het Dagcentrum gewerkt. Hier raakte ik geïnteresseerd in mensen met slaapapneu, die hier voor een slaaponderzoek kwamen. Sinds 2016 werk ik met veel plezier als OSAS-consulent. Ik vind het een uitdaging om mensen zo goed mogelijk te begeleiden en advies te geven. Met hen mee te denken in oplossingen en mogelijkheden. Daarbij vind ik het belangrijk om up to date te blijven, qua ontwikkelingen die er zijn op dit gebied.

Laura van Veen
Laura van Veen
OSAS-consulent

"Na mij opleiding HBO-V duaal heb ik in verschillende richtingen binnen het vak gewerkt, totdat ik een functie vond die goed bij mij paste. Dit was een leuke buitendienst functie bij een leverancier voor onder andere C-PAP apparatuur voor OSAS patiënten. Via deze weg kwam ik in contact met de wereld van slaapapneu en heb ik veel ervaring opgedaan op dit gebied. In het Slaap-/waakcentrum Harderwijk werk ik met veel plezier. Mijn doel is om mijn kennis steeds weer verder uit te breiden om OSAS-patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn."