Slaapwaakcentrum harderwijk Slaapwaak-centrum25

Slaap-/Waakcentrum Harderwijk

Snel terecht voor diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen
 
Veel Nederlanders hebben slaapklachten. Niet kunnen slapen staat hierbij met stip op nummer één. Mensen voelen zich hierdoor overdag vermoeid en geprikkeld. Als een slaapstoornis mogelijk de oorzaak is, kan onderzoek plaatsvinden in ons Slaap-/Waakcentrum. Patiënten met een verscheidenheid aan slaapproblemen kunnen hier snel terecht voor een multidisciplinaire combinatieafspraak. Binnen één week zijn alle onderzoekresultaten bekend en ligt er een voorstel voor een behandelplan. Persoonlijke zorg en aandacht, gecombineerd met jarenlange ervaring staan bij ons centraal. 

 

Multidisciplinair team
In het Slaap-/Waakcentrum werken wij met een multidisciplinair team. Verschillende hulpverleners met ieder een eigen specifieke deskundigheid doen onderzoek naar uw slaapstoornissen. Op de eerste dag van het traject onderzoekt het team van specialisten wat de oorzaak van het slaapprobleem kan zijn. De patiënt blijft een nacht slapen voor een slaaponderzoek (polygrafie of polysomnografie). We kijken hierbij naar de wijze waarop u slaapt en of u snurkt. Daarnaast meten we het aantal en het soort beenwegingen, de hartslag, ademhaling en het zuurstofgehalte in uw bloed. In sommige gevallen vindt het slaaponderzoek thuis plaats. 

Het multidisciplinaire team bestaat uit:

  • Kaakchirurgen
  • KNO-artsen
  • Longartsen
  • Neurologen
  • Psychologen
  • Bijzonder tandheelkundige
  • OSAS-consulenten
  • KNF-laboranten

 

Vier sterren

Het Slaap-/Waakcentrum Harderwijk behoort al jaren tot één van de topklinieken in ons land en ontving in 2017 vier van de vijf sterren van de Apneuvereniging.

 

In tegenstelling tot wat de naam Slaap-/waakcentrum Harderwijk doet vermoeden, is er geen sprake van een aparte afdeling of gebouw bij het ziekenhuis. Het Slaap-/waakcentrum Harderwijk is onderdeel van Ziekenhuis St Jansdal. Dit is praktisch omdat de verschillende hulpverleners zo onderling goed en makkelijk kunnen afstemmen. 

 

Een verwijzing voor het Slaap-Waakcentrum verloopt via de huisarts.